Voreshistorie

 

Vejen til ”Det Røde Hus” i krydset af Gammel Mønt og Møntergade

Restaurant Møntergade ligger skævt nok også på Møntergade, men har ikke adresse der. Postadressen er Gammel Mønt 41. Det gamle røde hus, du ved nok. Der, hvor ”Den Røde” i årevis har regeret og stået bag komfuret.

Men selvom huset er skævt, så er historien det ikke.

Det er Simon, Karina & Rasmus, der har været så heldige at kunne overtage de ikoniske lokaler for nu at kunne føre en drøm ud i livet.

En drøm om at stå på egne ben – ikke over stok og sten, men på det fundament vi sammen med vores folk udgør.

Karina Pedersen, Betina Madsen & Morten Buhl Jørgensen:

Karina er køkkenets overhoved. Hun var rygraden i den lille køkkenbesætning på Restaurant Schønnemann, hvor hun lærte Simon og Rasmus at kende. Karina ville heldigvis gerne med Simon og Rasmus på det nye projekt, der dengang hed Restaurant Palægade. Her opbyggede hun sammen med souschef, Betina Madsen, den balancegang mellem tradition og fornyelse, der gjorde Palægades smørrebrød så elsket på kort tid.

I køkkenet sammen med Karina og Betina står Morten Buhl Jørgensen. Morten er udlært fra michelin-restauranten, Formel B, og han stod bag det bundsolide aftenkøkken på Palægade.

Trods deres forskellige baggrunde finder de hinanden i glæden ved det klassiske håndværk og de afstemte smage. Med begge ben på jorden og fødderne i bevægelse fortolker de unge hænder det klassiske køkken.

Simon Juhl Olesen, Rasmus Amdi Larsen & Janni Horst Hansen

Simon, Rasmus og Janni har et samarbejde, der går langt tilbage. Samarbejdet indledtes på restauranten, Le Sommelier, som i dag har skiftet navn til Salon, hvor ”Den Røde” nu regerer. Samspillet mellem Simon, Rasmus og Janni blev dog afbrudt for en kortere bemærkning, da Simon og Rasmus ville prøve kræfter med noget helt andet.

Smørrebrødsverdenen åbnede en dør til et historisk univers, der var blevet undertrykt gennem mange år. Og på Palægade, hvor Simon og Rasmus siden fik lokket Janni tilbage ombord, forenede og fornyede de det bedste fra begge verdener ved kærligheden til værtsskabet og til alt det, der er godt omkring et bord.

Sammen ønsker hele holdet alle velkommen til vores fortolkning af den gode restaurantoplevelse. Om det er til forretning, familie eller sjov og ballade – eller en kombination af de tre.