Voreshistorie

 

Vejen til krydset af Gammel Mønt og Møntergade

Restaurant Møntergade ligger lige i krydset hvor Gammel Mønt støder på Møntergade. Vores to huse har tidligere huset stor dansk gastronomihistorie. På Møntergade 19, der hvor vores a la carte restaurant i dag ligger, har Bo og Lisbeth Jacobsen i 29 år drevet Restaurationen.

Det gamle røde hus, du ved nok. Der, hvor ”Den Røde” i årevis har regeret og stået bag komfuret på Gammel Mønt 41, er i dag vores mulighed for at tilbyde dig og dit selskab helt særlige og historiske rammer for den perfekte frokost eller middag, hvor der er mulighed for at tale og spise uforstyrret.

Det er Simon, Karina & Rasmus, der har været så heldige at kunne overtage de ikoniske lokaler for nu at kunne føre en drøm ud i livet.

En drøm om at stå på egne ben – ikke over stok og sten, men på det fundament vi sammen med vores folk udgør og med håbet om at videreføre traditionerne.

Karina Pedersen, Betina Madsen, Morten Buhl Jørgensen & Jacob Hunsdal:

Karina er køkkenets overhoved. Hun var rygraden i den lille køkkenbesætning på Restaurant Schønnemann, hvor hun lærte Simon og Rasmus at kende. Karina ville heldigvis gerne med Simon og Rasmus på det nye projekt, der dengang hed Restaurant Palægade. Her opbyggede hun sammen med souschef, Betina Madsen, den balancegang mellem tradition og fornyelse, der gjorde Palægades smørrebrød så elsket på kort tid.

I køkkenet sammen med Karina og Betina står Jacob Hunsdal, der er køkkenchef for vores dansk/franske aftenkøkken. Jacob er en erfaren herre fra mange klassiske Københavnske etablissementer.

Som vært og køkkenchef i Det Røde Hus er Morten Buhl Jørgensen. Morten er udlært fra michelin-restauranten, Formel B, og han stod bag det bundsolide aftenkøkken på Palægade.

Trods deres forskellige baggrunde finder de hinanden i glæden ved det klassiske håndværk og de afstemte smage. Med begge ben på jorden og fødderne i bevægelse fortolker de unge hænder det klassiske køkken.

Simon Juhl Olesen, Rasmus Amdi Larsen & Janni Horst Hansen

Simon, Rasmus og Janni har et samarbejde, der går langt tilbage. Samarbejdet indledtes på restauranten, Le Sommelier, som i dag har skiftet navn til Salon, hvor ”Den Røde” nu regerer. Samspillet mellem Simon, Rasmus og Janni blev dog afbrudt for en kortere bemærkning, da Simon og Rasmus ville prøve kræfter med noget helt andet.

Smørrebrødsverdenen åbnede en dør til et historisk univers, der var blevet undertrykt gennem mange år. Og på Palægade, hvor Simon og Rasmus siden fik lokket Janni tilbage ombord, forenede og fornyede de det bedste fra begge verdener ved kærligheden til værtsskabet og til alt det, der er godt omkring et bord.

Sammen ønsker hele holdet alle velkommen til vores fortolkning af den gode restaurantoplevelse. Om det er til forretning, familie eller sjov og ballade – eller en kombination af de tre.